Hersiening Van Die Wedstryd PSV Eindhoven - CSKA

Op 8 Desember het die Moskou-sokkerklub CSKA die laaste vergadering in die groepfase van die UEFA Champions League 2015-2016 gehad. Die mededingers van Leonid Slutsky se aanklagte was die sokkerspelers van die Nederlandse PSV Eindhoven.

Hersiening van die wedstryd PSV Eindhoven - CSKA

Voor die laaste sesde ronde van die 2015-2016 Kampioeneliga het CSKA-spelers alle kanse verloor om vir die groep te kwalifiseer. Die derde plek sou egter die "weermagspan" in die lente van die Europese seisoen van die derde plek kon laat kom. Sodanige uitslag sou CSKA in die 1/16 wedstryde van die UEFA Europa League kon speel. Om hierdie uitslag te behaal, was dit nodig om PSV te verslaan.

Moskou "CSKA" het voor die aanvang van die vergadering sekere probleme met die samestelling gehad. Die wedstryd misgeloop weens beserings Vasily Berezutsky (sy plek in die middel van die verdediging is deur Aleksey Berezutsky ingeneem), die regtervleuel Mario Fernandez (Kirill Nababkin het op die regterflank uitgekom) en die spelskepper Roman Eremenko.

Die begin van die vergadering het plaasgevind met 'n geringe voordeel van PSV. Dit was deur die flank van Nababkin dat die Nederlanders telkens hul aanvalle gedoen het. Dit het egter nie gewerk nie. CSKA-sokkerspelers het nie skerp teenaanval sokker getoon nie. Slutsky se wyke in die eerste helfte het geen ooglopende doelpunte gehad nie.

Teen die middel van die eerste helfte het die wedstryd gelyk geword, maar die wedstryd self is in dieselfde tempo gehou. Eers in die laaste derde helfte het Luc De Jung, die kaptein van Eindhoven, 'n ware doelskietkans gehad. Die PSV-voorspeler het die einde van die opslag vanaf die regterflank aangesteek, maar vanuit die voordeligste posisie van enkele meters reguit in die hande van Akinfeev geslaan. Dit was die enigste skoot op die teiken van die "weermag" -hek in die eerste helfte. Op die 36ste minuut reageer Zoran Tosic met 'n enkele skoot op die teiken van PSV. Na 'n gevaarlike vryskop van die regterflank het Tosic die bal in die heel boonste hoek gedraai, maar die Nederlandse kampioen se doelwagter het sy span gered.

Die eerste helfte het gelykop geëindig. Die Nederlanders het 'n paar persent meer besitstatistieke gehad, met een skoot op die teiken aan elke kant. Die enigste geelkaart is deur die CSKA-speler Pontus Wernbloom ontvang. Slegs die statistieke van hoeke was ten gunste van die 'weermag' (4 teenoor 2).

Die tweede helfte het in dieselfde tempo begin. Die gehoor het tot op daardie stadium nie skerp aanvalle gesien nie. Op die veld het 'n magstryd meer gereeld geword, wat skending van die reëls met daaropvolgende waarskuwings meegebring het. Op die 75ste minuut het die wedstryd ontplof. Die doel van die gasheer is met 'n strafskop toegeken vir 'n baie omstrede oortreding in die strafgebied van Eindhoven op Zoran Tosic. Sergei Ignashevich het die bal genader. Die verdediger van die CSKA het vaardig 'n sokkerskulp en 'n doelwagter in verskillende hoeke gegooi. CSKA neem die voortou met 1-0.

Nadat hulle die bal afgestaan het, het die gasheer onmiddellik gehaas om terug te kry en dit het vrugte afgewerp. Reeds in die 78ste minuut, na die woelinge in die hoofkwartier van CSKA, het die bal na die kaptein van PSV gespring. Luc De Jung het van enkele meter af die hek van die “leër” getref. Die telbord het gelykop gespeel.

Die Nederlanders was gretig om meer te score en hul ywer is beloon. In die laaste tien minute van die byeenkoms het Davey Propper, middelveldspeler van PSV, 'n goeie skop vanaf die vryskoplyn gekry. Die middelveldspeler het die bal vaardig in die hoek van Akinfeev se doel gesit.

Aan die einde van die wedstryd het Tosic die geleentheid gekry om terug te wen. Reeds in die vasgestelde tyd het 'CSKA' die reg op 'n gevaarlike vryskop gekry. Die telling op die telbord het egter eers verander tot die eindfluitjie.

So verloor CSKA 1-2, wat Slutsk se spelers van deelname aan Europese kompetisies ontneem het. PSV Eindhoven-sokkerspelers sal hulle nou moet voorberei vir die uitspeelwedstryde van die Champions League.