Hoe Was Die 1960 Olimpiese Spele In Squaw Valley

Die VIII Olimpiese Winterspele is van 18 Februarie tot 28 Februarie 1960 in die Amerikaanse ski-oord Squaw Valley gehou, wat ten tyde van sy benoeming vir die reg om die spele aan te bied, nie eens 'n stad was nie. Nietemin val die keuse van die IOC op hom.

Hoe was die Olimpiese Spele in Squaw Valley in 1960?

Squaw Valley was van die begin af nie baie geskik vir die Olimpiese Winterspele nie. Die voorbereidingsfase is ook vertraag, die Internasionale Olimpiese Komitee het dit selfs oorweeg om die Olimpiese Spele uit te stel. As gevolg hiervan is die speletjies steeds gehou, maar baie fasiliteite het nie tyd gehad om gebou te word nie, en die kompetisie in sommige sportsoorte moes dus afgelas word. In die besonder het die bobslyers nie begin nie, want daar was nie genoeg geld en tyd vir die bou van die baan nie.

Die aantal deelnemers wat na die Olimpiese Spele gekom het, het ook veel te wense oorgelaat, hulle was aansienlik minder as by die vorige wedstryde - 665 atlete uit 30 lande. In agt sportdissiplines is 27 stelle toekennings gespeel.

Die IOC-goedgekeurde volkslied is vir die eerste keer op die Olimpiese Spele in Squaw Valley gespeel. Een van die kenmerke van hierdie kompetisies was ook die hoogte van die terrein - Squaw Valley is op 'n hoogte van 1889 meter bo seespieël geleë, wat bykomende probleme vir die atlete veroorsaak het.

Die kompetisieprogram het tweekamp ingesluit, die Sweed Claes Lestanden het die individuele wedloop van 20 km gewen. Wat spoed betref, het hy teen veertien teenstanders verloor, maar kon hy wen as gevolg van akkurate skietery. Die Fin Antti Tyrväinen het die silwermedalje verower, die Sowjet-atleet Alexander Privalov het die brons verower.

Die Olimpiërs van die USSR het baie goed presteer in snelskaats, nadat hulle 6 goue, 3 silwer en 4 bronsmedaljes verower het. In skispring was daar geen gelyke met die atleet van die DDR Helmut Recknagel nie. Beide mans en vroue het in die skaatswedstryde albei goud aan die Amerikaners gegee - David Jenkins en Carol Hayes. In paar-skaats is die Kanadees Barbara Wagner en Robert Paul die oorwinning behaal.

In hokkie is die Amerikaners die oorwinning gevier, die tweede plek het Kanada behaal. Sowjet-hokkiespelers het die derde plek behaal en verloor teen die Amerikaanse nasionale span met 'n telling van 2: 3 en Kanada 5: 8. Landloop was nie baie suksesvol vir atlete van die USSR nie, Maria Gusakova het die enigste goue medalje in die 10 km-wedloop gewen. Silwer en brons het ook aan die Sowjet-skiërs Lyubov Kozyreva en Radya Eroshina gegaan. Dieselfde atlete het nog 'n silwermedalje in die spanaflos verower.

Volgens die uitslae van die kompetisie het Sowjet-atlete die eerste plek in die spankompetisie behaal, nadat hulle 7 goue, 5 silwer en 9 bronsmedaljes verower het. Die grootste bydrae tot die oorwinning is deur skaatsers gelewer. Die tweede plek behaal deur die verenigde span van Duitsland, wat die Olympiërs uit Duitsland, die Duitse Demokratiese Republiek en Wes-Berlyn ingesluit het. Hulle het 4 goue medaljes, 3 silwer en 1 brons verower. Die derde plek was vir atlete uit die VSA - 3 goue medaljes, 4 silwer en 3 brons medaljes.