Olimpiese Winterspele 1994 In Lillehammer

1737 atlete uit 67 lande het aan die XVII Olimpiese Winterspele in Lillehammer (Noorweë) deelgeneem. Hulle het vir 61 stelle toekennings in 12 sportsoorte deelgeneem. Die Internasionale Olimpiese Komitee het hierdie wedstryde twee jaar na die vorige wedstryde gereël om die tydsberekening van die Olimpiese Somer- en Winterspele te skei.

Olimpiese Winterspele 1994 in Lillehammer

Vir die eerste keer in Lillehammer het atlete van die voormalige USSR as afsonderlike spanne gespeel, terwyl die Russiese span uitstekende resultate behaal het nadat hulle die meeste goue medaljes verower het - 11. As gevolg daarvan het dit die eerste span behaal, maar verloor in die totale aantal medaljes vir die Noorweërs gewen - 26 teenoor 23.

Die Russe het byna al die goud in figuurskaats geneem: Alexey Urmanov in enkelskaats vir mans, Oksana Grischuk en Evgeny Platov in die danspaarkompetisie, nog 'n oorwinning van die speletjies was die paar Ekaterina Gordeeva en Sergei Grinkov. 'N Verteenwoordiger van die Sowjet-skool vir kunstskaats, die Oekraïense Oksana Baiul, het ook in vroue gewen.

Die Russiese tweekampspan het uitstekend gevaar, waarin Sergey Chepikov geskitter het, wat die naelloop gewen het. Die vrouespan, gelei deur Anfisa Reztsova, het die aflos gewen, die mans het die Duitse nasionale span laat voortgaan en silwer verower. Nog 'n goue medalje is deur die wenner van die 20 km-wedloop Sergey Tarasov na ons span gebring.

Die vrouespan wat bestaan uit Lyubvi Egorova, Elena Vyalbe, Larisa Lazutina en Nina Gavrylyuk het vir niemand kans gelaat nie. Lyubov Egorova het die driemalige kampioen van die wedstryde in Lillehammer geword, wat volgens die Gundersen-stelsel ook die vyf kilometer met die klassieke slag en die 15 km-wedloop gewen het. By mans in hierdie sport was die Noor Bjorn Daly pragtig, wat twee goud en silwer verower het. Oesbekistan het die eerste Olimpiese goue medalje verower. Lina Cheryazova was die beste in vryslag-akrobatiek, wat die eerste keer tydens die Wit Olimpiese Spele aangebied is.

Ongelukkig is Russiese hokkiespelers sonder medaljes. In die halfeindronde kon ons groep nie verby die Swede kom nie, en in die wedstryd om die derde plek teen die Finne verloor. Die laaste wedstryd Swede-Kanada vir die eerste keer in die geskiedenis van die Olimpiese Spele het geëindig met 'n skietgeveg waarin die Swede meer presies was. Ander helde van Lillehammer sluit in die Noorse skater Johan-Olaf Koss, wat op drie afstande gewen het.