FIFA Wêreldbeker: Hoe Die Ivoire-Japan-vergadering Gehou Is

Op 14 Junie eindig die eerste ronde van die C-kwartet by die Wêreldbeker-toernooi in Brasilië. Na die Colombiaanse het die Iuvarianers en die Japannese die stryd aangesê. Die tweede wedstryd van die eerste ronde het in Recife in die Arena Pernambuco plaasgevind, met 'n kapasiteit van ongeveer 46 000 toeskouers.

alledaags
alledaags

Die wedstryd begin lui van albei spanne. Die Afrikane het probeer om die bal te beheer, maar die indruk was dat die Ivorianers nie die doel van die Asiërs sou bedreig nie. Die rustige rol van die bal het tot 16 minute geduur, toe die voormalige speler van die Moskou "weermag" Honda die bal met sy linkervoet in die hekke van die Afrikane gestuur het. Die hele Japan was verheug toe hul nasionale span die voortou geneem het. Daar moet erken word dat die slag nie net effektief blyk te wees nie, maar ook effektief. Van buite die strafgebied het Honda die hek met monsteragtige krag in die nabye hoek geslaan sodat die Ivoorse doelwagter nie eens gebuk het nie, want dit was nutteloos.

Die eerste helfte is afgesluit met 'n minimale voordeel van die Japannese nasionale span. Dit was nie nodig om oor uiters gevaarlike oomblikke te praat nie.

Die tweede helfte van die vergadering kon die Asiërs nie behaag nie. Die spel was net so gemeet en ongehaast. Daar was egter 'n mislukking van twee minute in die verdediging van die Japannese nasionale span, wat tot twee doele vir die Ivorianers gelei het.

Eerstens stuur Boni, na 64 minute van die regterflank van die aanval, die bal met die kop in die doel van die Japannese. Twee minute later, in 'n soortgelyke situasie, trek die voorspeler van die Italiaanse "Roma" en die nasionale span van Ivoorkus Gervinho die tweede doel op. Die aanvaller kop die bal in die nabye hoek van die doel.

Die eindfluitjie van die skeidsregter het die opsetlike oorwinning van die Afrikane gesien met 'n telling van 2 - 1. Die Ivoriërs wen drie punte en haal die briljante Colombiaanse in.