Olimpiese Somerspele 1920 In Antwerpen

Die Olimpiese Somerspele, VII agtereenvolgens, is in Antwerpen gehou. Hulle het amptelik op 14 Augustus geopen en op 30 Augustus gesluit. Die eerste kompetisies binne hul raamwerk (kompetisies van kunstykers en hokkiespelers) is egter in April gehou. In Julie het seiljagvaarders en skuts om medaljes geveg, en die sokkerspelers het in Augustus en September gespeel.

Olimpiese somerspele 1920 in Antwerpen

Die Olimpiese Spele van 1920 in Antwerpen is in totaal van 23 April tot 12 September gehou. 2675 atlete (insluitend 78 vroue) van 29 lande van die wêreld het meegeding vir die hoogste toekennings in 158 dissiplines van 25 sportsoorte. Die jongste deelnemer was Nils Skoglund van Swede (14 jaar en 8 dae), die oudste was Oskar Swann, weer van Swede (72 jaar en 281 dae). Die Amerikaanse nasionale span het die meeste medaljes verower - 94 stukke. Die Amerikaners Lloyd Spooner en Willis Lee het die meeste medaljes behaal - 7 stukke elk.

Atletiekkompetisies is van 15 tot 23 Augustus gehou. 509 mans het in 29 dissiplines om medaljes meegeding. Die jongste atleet was die Spanjaard Diego Ordonez (16 jaar en 283 dae), die oudste was Matt McGrath, 'n boorling van die Verenigde State (42 jaar en 243 dae). Finn Paavo Nurmi en Sweed Erik Backman het die meeste toekennings behaal - elk 4 medaljes.

Vir mans is daar vir die eerste keer 'n hekkieswedren van 3000 m bygevoeg.

Atlete van Duitsland en verwante lande in die Eerste Wêreldoorlog (Bulgarye, Turkye en Oostenryk-Hongarye) is nie genooi nie. Om politieke redes het atlete uit Sowjet-Rusland ook nie die Olimpiese Spele bygewoon nie.

In Antwerpen is die Olimpiese vlag vir die eerste keer gehys en die Olimpiese eed uitgespreek - hierdie tradisies word vandag gerespekteer.

Die held van die Spele was Finn Paavo Nurmi, wat die kruis gewen het in die individuele en spankampioenskappe en die 10 000 m-wedloop, en ook 'n silwermedalje in die 5 000 m-wedloop verwerf het. Die Engelsman Albert Hill het 2 toekennings verdien - in die 800 en 1 500 m-wedloop.

In Antwerpen het hy sy loopbaan afgesluit deur sy vierde Olimpiese goue medalje in sy loopbaan (marathon) te verower, een van die helde van die Olimpiese Spele in 1912 in Stockholm - die blyer Hannes Kolehmainen. Benewens vier goue toekennings, het hy een "silwer".

Die algehele medaljestand (in terme van die aantal hoogste toekennings) is gelei deur die Amerikaanse span met 9 goue, 12 silwer en 8 brons medaljes. Finland het ook 9 goue medaljes gehad, maar silwer en brons was onderskeidelik 4 en 3. Die derde plek - Groot-Brittanje - 4 toekennings van elke waarde.