Hoe Rusland Op Die Paralimpiese Spele In Londen Presteer Het

Die 2012 Paralimpiese Spele wat in Londen gehou is, het 36 goue medaljes aan Rusland besorg. Die prestasies van huishoudelike atlete word regoor die wêreld waardeer, wat aan Rusland die tweede plek verower het.

Hoe Rusland op die Paralimpiese Spele in Londen presteer het

Russiese atlete wat na die Paralimpiese Spele in 2012 in Londen gegaan het, het uitstekende resultate getoon nadat hulle die tweede plek behaal het in die aantal goue medaljes ná die Chinese nasionale span.

In 2012 het die Russiese Paralimpiërs die hoogste vlak van opleiding getoon en hulle het 36 goue medaljes en 38 silwermedaljes verwerf. Brons is gewen deur 28 mense. Nadat hulle van Londen teruggekeer het, is daar ook ere-toekennings vir hulle toegeken, wat deur die Russiese president Vladimir Poetin persoonlik aan hulle toegeken is. Hy het ook opgemerk dat die uitslae van die nasionale afvaardiging by die Paralimpiese Spele 'n ware triomf is waarna die span al baie jare gaan.

Hierdie jaar het die Russiese Paralimpiese span uit 128 atlete bestaan. Volgens Vladimir Lukin, president van die Russiese paralimpiese komitee, het Russiese atlete 'n kolossale stap vorentoe gemaak, wat niemand verwag het nie. By die vorige Spele, wat vier jaar gelede plaasgevind het, het die Russiese nasionale span slegs 18 goue medaljes verower sonder om dit in die top-drie wenlande te maak.

Paralimpiese deelnemers het aan twaalf sportdissiplines deelgeneem, maar Lukin het veral kennis geneem van die suksesse van Russiese swemmers en baan- en veldatlete. Sowat vyf goue medaljes is deur die swemmer Oksana Savchenko na Rusland gebring, wat wêreldwyd bekendheid verwerf het tydens die laaste Paralimpiese Spele in Beijing, en 'n driemalige kampioen geword het. In 2012 het sy haar eie rekord verbeter, suksesvol op vyf verskillende afstande opgetree en die wêreldrekord in die 50 meter vryslag swem opgestel. Olesya Vladykina het ook 'n selfversekerde oorwinning behaal in haar swemklas, wat 'n volledige stel medaljes uit Londen geneem het, wat goud, silwer en brons verower het.

19 goue medaljes na Rusland is gebring deur atlete met gesiggestremdhede en spier- en skeletstoornisse wat in verskillende klasse opgetree het. Dit kan ongetwyfeld 'n groot deurbraak genoem word, want Rusland het tydens die vorige Paralimpiese Spele in atletiek slegs drie goue medaljes verower. Die afgelope vier jaar is die oefenprogram vir atlete verbeter, die afrigtingspan van die Paralimpiese span het verander, en dit kan nie anders as om die resultate wat die Russe in Londen getoon het, te beïnvloed nie. Alexey Ashapatov, spanleier, het die diskusgooi en gewigstoot gewen. Die atleet Margarita Goncharova het die Russiese span drie goue medaljes en een silwer besorg.

Uiteindelik is die laaste goud vir Rusland gebring deur die spelers, wat in die laaste wedstryd 'n groot oorwinning met 'n telling van 1: 0 behaal het. Atlete met gestremdhede is nie van plan om daar te stop nie: oor vier jaar is daar nuwe speletjies wat in Rio de Janeiro gehou word.