Spanbalspeletjies: Handbal

In moderne tye is daar verskillende balspeletjies: basketbal, vlugbal, sokker en ander. Die reëls kan verskil, maar die wese is vir almal dieselfde - die stryd om 'n doel. Hierdie sportsoorte is baie bekend. Daar is byvoorbeeld 'n magdom aanhangers van sokker of basketbal. Daar is 'n ander sportsoort wat die aandag kan trek van 'n toeskouer wat belangstel in spanbalkompetisies. Dit is handbal.

Die etimologie van die woord handbal is eenvoudig. Hand word dus uit Engels vertaal as 'n hand, en bal is 'n bal. Gevolglik word handbal met die bal gespeel. Die verskil tussen handbal en netbal is dat in die eerste vorm 'n doelwit voorsien word, nie 'n ring nie. Handbal word ook 'n handbalwedstryd genoem.

Terwyl sokker- of strandvlugbalwedstryde buite gespeel kan word, is handbal slegs binnenshuis toegelaat. Die area vir hierdie sport het sy eie grootte 40 by 20 meter. Die bal wat 425-480 g weeg, word deur mans gebruik, maar die gewig van die projektiel vir vroue is 325-380 gram. Die wedstryd bevat twee helftes, elk met 30 minute. Breek 10 minute tussen die helftes.

Die doel van die sportwedstryd is om die bal in die doel van die teenstander te gooi. U kan die doel nie nader as ses meter nader en dit gooi nie, anders word die doel nie getel nie. Veldspelers speel die bal met hul hande. Die span met die meeste doele wen. Die spanwagter kan die doel met enige deel van sy liggaam verdedig.

As daar 'n gelykop uitslag in die wedstryd is nadat twee helftes verstryk het, word twee ekstra oortyd van 5 minute toegeken. In die geval van 'n gelyke telling, word nog een helfte aangewys, en as daar daarna 'n gelykop uitslag op die telbord is, word 'n reeks vrygooie toegeken en sal beide spanne vanaf die sewe meter 5 houe teen die doel van die teenstander maak. merk.

In moderne tye is daar professionele handballigas. Ernstige groot toernooie in hierdie sportsoort word gehou. Soos die wêreld- en Europese kampioenskappe.

Hierdie sport word deur mans sowel as vroue gespeel. Handbal is deel van die Olimpiese Spele-program.