Russiese Skiërs Wen 50 Km Olimpiese Marathon

Die laaste dag van die kompetisie was 'n triomfantlike dag vir Russiese skiërs. Die atlete kon immers die hele podium haal, nadat hulle brons, silwer en goue medaljes ontvang het.

Russiese atlete het alle ereplekke ingeneem

Die XXII Olimpiese Spele wat in Rusland gehou is, het dus tot 'n einde gekom. Aan die begin van die kompetisie sou niemand kon dink dat hierdie Olimpiese Spele een van die suksesvolste vir die Russiese span die afgelope jare sou wees nie. Nou kan ons met vertroue sê dat Rusland die eerste plek in die nie-amptelike medalje-posisie sal inneem. Letterlik in die laaste drie dae van die wedstryde het Russiese atlete 'n groot deurbraak gemaak en die span verskeie goue medaljes gelyktydig besorg.

Die laaste dag van die kompetisie sal Russiese aanhangers lank onthou. Dit was immers op hierdie dag dat 'n stel medaljes gespeel is in die mees gesogte en moeilikste ski-wedloop - 'n 50 km-vryslagmarathon. Op Defender of the Fatherland Day het Russiese skiërs daarin geslaag om 'n ware manlike prestasie te behaal - slegs Russiese atlete het die podium geklim.

Die wedloop was interessant tot die laaste minute van die kompetisie. Die skiërs kon eers die laaste meter van die afstand die geskil oor medaljes oplos. Alexander Legkov het dus eerste na die wenstreep gekom. Die tweede en derde plekke is bepaal met behulp van 'n foto-afwerking, en Maxim Vylegzhanin was gevolglik slegs 0,1 sekondes voor Ilya Chernousov. Die laaste Russiese ski-marathonwenner was Mikhail Ivanov, wat in 2002 'n goue medalje ontvang het. Danksy hierdie triomfantelike oorwinning het die Russiese span 'n vroeë oorwinning behaal in terme van die aantal medaljes wat gewen is.

Dit is dubbel aangenaam dat die medaljes tydens die afsluiting van die Olimpiese Spele aan die wenners toegeken word. Drie vlae van die Russiese nasionale span sal gelyktydig in die stadion optrek, dit is 'n ware triomf en die finale akkoord op hierdie Olimpiese Spele. Rusland kon immers die hele wêreld bewys dat hy nie net die grootste speletjies in die geskiedenis kan organiseer nie, maar ook die wen werd.