Die Olimpiese Winterspele is een van die belangrikste sportbyeenkomste ter wêreld. Verteenwoordigers van tientalle lande neem daaraan deel, sportkompetisies word regoor die wêreld uitgesaai. Een van die blinkste in die geskiedenis van sport was die Olimpiese Winterspele 1976.

Waar die Olimpiese Winterspele 1976 gehou is

Daar is oorspronklik beplan dat die Olimpiese Spele in 1976 in die stad Denver gaan plaasvind. Plaaslike inwoners het egter daarteen gekant, en daarom het die Olimpiese Komitee hom in 'n baie moeilike situasie bevind, aangesien die voorbereiding van die Olimpiese Spele langer as een jaar duur. Gehelp deur Oostenryk, wat reeds die Olimpiese Spele in 1964 in Innsbruck aangebied het. As gevolg van ooreenkomste met die Olimpiese Komitee het Innsbruck weer die Olimpiese Winterspele aangebied.

1123 mense van 37 lande het aan die kompetisie deelgeneem, tien sportdissiplines is by die spele aangebied: alpiene ski, bobsport, tweekamp, snelskaats, skispring, langlauf, Nordies gekombineer, luge, kunstskaats, hokkie.

Volgens die uitslae van die Olimpiade is die wenlande altyd vasbeslote. Op die Olimpiese Spele in Innsbruck het atlete van die Sowjetunie 'n oortuigende oorwinning behaal nadat hulle in 'n bittere stryd 13 goue, 6 silwer en 8 bronsmedaljes verower het. Die eervolle tweede plek is deur die DDR verower - 7 goue, 5 silwer en 7 brons medaljes. Die derde plek was vir atlete uit die Verenigde State. Hulle het drie goue, 3 silwer en 4 brons medaljes ontvang.

Die ondersteuners het die Olimpiese Spele in Innsbruck onthou vir die groot intensiteit van die stryd. Die finaal van die hokkiekompetisie was besonder dramaties, waarin ou mededingers - die nasionale spanne van die Sowjetunie en Tsjeggo-Slowakye - mekaar ontmoet het. Ondanks die feit dat die USSR-span as die gunsteling beskou word, het die mededinger teen die einde van die eerste helfte met 'n telling van 0: 2 gewen. In die tweede helfte kon Sowjet-hokkiespelers die telling gelykmaak, maar agt minute voor die einde van die derde helfte het atlete uit Tsjeggo-Slowakye weer die voortou geneem. En slegs die doele van Alexander Yakushev en Valery Kharlamov het die eindtelling in die wedstryd vasgestel - 4: 3 ten gunste van die USSR se nasionale span.

Die Sowjet-skaatsers het ook goed vertoon. In die paar skaats het Irina Rodnina en Alexander Zaitsev goud verower, in ysdans, die eerste was Lyudmila Pakhomova en Alexander Gorshkov.

Sergei Savelyev het die wedloop van 30 km onder skiërs gewen. Op die afstand van 15 kilometer het Nikolai Bazhukov en Evgeny Belyaev twee eerste plekke behaal. Nog 'n medalje, brons, is in die spanwedren verower. Die goud is welverdiend verower deur atlete uit Finland. Die vroue het ook hulself onderskei - Raisa Smetanina het die ski-wedloop van 10 kilometer gewen, en Sowjet-meisies het ook goud in die aflos gewen.

Die tweekampatlete het ook sukses behaal - Nikolay Kruglov het goud gewen in die individuele 20 km-wedloop. Die Sowjet-atlete het ook in die aflos gewen.

Die Winterspele 1976 in Innsbruck was van die intensste en opwindendste van die Olimpiese Spele en het vir ewig in die sportgeskiedenis verval.