Uitslae Van Die Portugese Sokkerkampioenskap 2018-2019

INHOUDSOPGAWE:

Die Portugese sokkerskampioenskap (Liga Sagres) is minderwaardig as die binnelandse kampioenskappe van Engeland, Italië, Spanje, Duitsland, Frankryk en Rusland. Daar is egter 'n toeskouer-belangstelling in hierdie toernooi. Verskeie Portugese klubs verteenwoordig tegelyk 'n ontsaglike mag, onder meer in die Europese Beker-arena.

Uitslae van die Portugese sokkerkampioenskap 2018-2019

Daar is 34 klubs in die elite-afdeling van die Portugese kampioenskap. Die bekendste hiervan is miskien Porto, Benfica en Sporting. Hierdie spanne ding tradisioneel om die kampioenskapstitel mee. In die seisoen 2018-2019 het die intrige in die verspreiding van die finale plekke tot die laaste ronde gebly.

Pryse in die Sagres League 2018-2019

Lissabon Benfica het die Portugese kampioen van die seisoen 2018-2019 geword. Aan die einde van vier-en-dertig wedstryde behaal die span 87 punte. Terselfdertyd het die statistieke oor die verskil tussen doele aangeteken en punte toegegee tot 'n beduidende meerderwaardigheid van sokkerspelers in Lissabon bo spelers van ander klubs. Benfica het dus 103 doele aangeteken, maar slegs 31 doele afgestaan. Ondanks sulke blink aanwysers, moes die kampioenskap in die laaste ronde gewen word, want Porto (die ewige mededinger van Benfica) was net 'n paar punte agter in punte. Die triomf van Lissabon is vooraf bepaal danksy oorwinnings in die laaste vyf wedstryde van die toernooi, terwyl Porto punte verloor het in een van die vyf wedstryde nadat hulle gelykop gespeel het in die voorlaaste wedstryd van die kampioenskap. Porto het dus tweede op die laaste puntelys gebly met 85 punte.

Die bronsmedaljewenners van die Portugese kampioenskap was die spelers van "Sporting" (Lissabon). Die punte-reserwe van hierdie span aan die einde van die kampioenskap was 74 punte. Sporting se span word van die begin van die Sagres League af beskou as 'n klub wat in staat is om met die twee reuse van Portugese sokker mee te ding, maar dit het in werklikheid nie gebeur nie.

Verdeling van plekke in Eurocups

Die sewende plek in die Portugese liga in die algehele UEFA-kanselys laat twee spanne van die Sagres-liga deelneem aan die Champions League. Benfica, as die kampioen, kwalifiseer volgende seisoen vir die Champions League-groepfase. Porto, danksy die verowerde silwermedaljes, sal vanaf die kwalifiserende stadium hul weg in die hoof Europese kompetisie van die Ou Wêreld begin.

Lissabon "Sporting" het danksy die derde plek in die toernooi die reg gekry om volgende seisoen in die Europa League te speel. Net soos die kampioene, het Sporting die UEL-groepfase reguit gehaal. 'N Ander span uit Portugal wat aan die einde van die kampioenskap die reg verdien het om in die Europa League te speel, was Braga. Hierdie klub het met net 67 punte agter die voorste drie agtergebly.

Verloorders van die seisoen

Die laaste drie plekke in die Portugese kampioenskap word na die onderste afdeling verplaas. Daar is boonop geen oorgangswedstryde vir die reg om in die elite van Portugese sokker te bly nie. Feirency het 'n rampspoedige seisoen gehad. Die span het in vier-en-dertig wedstryde slegs twintig punte aangeteken en behoue in die laaste plek van die finale tafel gebly. Nacional, met 28 punte, is in die 16de posisie. Hierdie uitslag het ook bygedra tot die afbreek van die klub na die Portugese kampioenskap deur die onderstaande afdeling. Nog 'n verloorder van die 2018-2019 seisoen was die Shawish-klub (32 punte en 'n 15de plek in die puntelys).