Wie Het Die Wenner Van Euro Geword

Die nag van 1 Julie tot 2 Julie het die 14de Europese sokkerkampioenskap met 'n wedstryd in die Olimpiyskiy-stadion in Kiëf geëindig. Om die beste span op die vasteland te identifiseer, is 31 wedstryde op Euro 2012 gespeel, en die kampioen was presies die span wat die meeste ondersteuners en kenners voor die aanvang van die toernooi uitgewys het. Nou is die Spaanse nasionale span die huidige houer van beide die hoogste sokkertitels op die planeet - wêreldkampioen en Europese kampioen.

Wie het die wenner van Euro 2012 geword

Die Spaanse nasionale span het die groepfase van die Euro 2012 begin met die wedstryd met dieselfde span waarmee dit die laaste kampioenskapsbyeenkoms sou hou - met die Italiaanse span. Daardie wedstryd het gelykop geëindig - op 10 Junie in Gdańsk het die spanne drie minute in die tweede helfte doele uitgeruil en na die eindstryd gegaan, elk met hul eie pad, soos voorgeskryf deur die toernooi van die kampioenskap. Die Spanjaarde het in die twee oorblywende wedstryde van die eerste skof nie meer punte aan hul teenstanders gegee nie en het die eerste plek in Groep C behaal.

In die kwarteindstryd het die 'rooi woede' sy oostelike bure, die Franse nasionale span, uit die toernooi geslaan en dit met 'n telling van 2: 0 geklop. Die volgende stap op pad na die kampioenskap het die Spaanse sokkerspelers die moeilikste gegee - in die halfeindronde moes hulle met hul westelike buurman, die Portugese nasionale span, speel. Hierdie wedstryd was die enigste in die kampioenskap waarin daar gebruik gemaak moes word van 'n strafdoel om die wenner te bepaal. Maar sokkerroulette het getoon dat die Spanjaarde nou nie net sterk in sokker is nie, maar ook gelukkiger is as enige ander span in hierdie toernooi - hulle wen 4: 2.

Die laaste wedstryd met die Italiaanse nasionale span het glad nie 'n stryd geword nie - die magte was te ongelyk. Die Spanjaarde het die verdediging van die teenstander relatief maklik geslaag weens akkurate aangeë in redelike vinnige aanvalle, maar het nie daarna gestreef om voortdurend teen hoë snelhede te speel nie. Hulle was baie vol vertroue in hul vermoë om die posisionele beleg van die Italianers te beperk, wat hulle in die eerste helfte tussen twee doele aangetoon het. In die tweede helfte van die wedstryd het die reeds sterk span weer geluk gespeel - die Italianers moes meer as 'n halfuur in die minderheid speel as gevolg van 'n besering van een van die spelers. Spanje eindig die hoofwedstryd van Euro 2012 met 'n verpletterende telling van 4: 0 en verower die titel van Europese kampioen vir die derde keer in sy geskiedenis.