Nog 'n Goue Medalje In Bobslee Op Die Olimpiese Spele

Op die laaste dag van die kompetisie kon bobsangers 'n goue medalje verower, wat verseker het dat die Russiese span die medaljestand verower het.

Russiese vier wenners

Die hoogtepunt van die laaste Olimpiese dag van die kompetisie was nie net die oorwinning van die Russiese skiërs nie, maar ook die bobslee. Die vier van Alexander Zubkov kon nog 'n medalje van die hoogste waardigheid verower, wat die dertiende goue medalje vir die Russiese nasionale span geword het. Spanbob-kompetisie is een van die moeilikste, aangesien enige verkeerde besluit die medalje kan stroop. Die oorwinning in hierdie sport hang immers gelyktydig af van vier atlete.

Alexander Zubkov het die bygeloof dat die vaandeldraer nie die Olimpiese Spele sal kan wen nie, al twee keer weerlê. Russiese atlete was gelukkig dat hulle aan hul inheemse bobslee "Sanki" deelgeneem het. Hulle het immers tyd gehad om dit in te voer. Na die eerste poging het dit duidelik geword dat Zubkov, Voevoda, Negodailo en Trunenkov na Sotsji gekom het om te wen. Nie alle pogings was suksesvol vir die Russiese span nie. Die atlete het dus tydens die tweede afdraande verskeie foute begaan, maar dit het die finale belyning nie grootliks beïnvloed nie.

Twee spanne het om die goue medalje geveg - verteenwoordigers van Letland en Rusland. Die onderbrekings na die derde poging was minimaal, en dit was dus belangrik vir Russiese bobslyers om hul wedloop skoon en sonder foute te voltooi. Die totale tyd om die roete te voltooi was 3 minute en 40, 60 sekondes. Die Letse vier verloor slegs 0, 09 sekondes vir Zubkov se span. Die span van die VSA het opgeskuif na die derde plek.

Na nog 'n triomfante oorwinning op die laaste dag van die kompetisie, kon die Russiese span sy eie medalje-rekord oortref wat in 1976 opgestel is. Volgens die uitslae van alle dae van die Olimpiese Spele het die Russiese span 33 medaljes.