Uitslae Van Die Eerste Olimpiese Week In Sotsji

Die eerste Olimpiese week in Sotsji was veelbewoë. Volgens die uitslae van die medaljestand behaal die Russiese nasionale span slegs die 8ste plek.

Olimpiese medaljes

In totaal het Russiese atlete 12 medaljes verower, waarvan slegs 2 die hoogste waardigheid het. Albei goue medaljes is in figuurskaats verower: die Russe het die spankompetisie en sportpare gewen, waar Maxim Trankov en Tatyana Volosozhar goud ontvang het.

Die Russiese nasionale span het dieselfde aantal silwer- en bronsmedaljes verower - 5. Silwer is toegeken aan Ksenia Stolbova en Fedor Klimov in paar skaats. In die sportsport het Albert Demchenko die silwer podium twee keer gehaal (in die individuele kampioenskap en in die spanaflos). Olga Villukhina het die silwermedalje in die tweekamp-agtervolging verower. Olga Fatkulina het nog 'n silwermedalje na die Russiese nasionale span gebring nadat sy 'n afstand van 500 meter gehardloop het.

Olga Graf verower haar eerste Olimpiese bronsmedalje in spoedskaats, 3000 meter. Onverwags vir Rusland was bronsmedaljes wat in die kortbaan-skater Viktor An en in vryslag - Alexander Smyshlyaev, ontvang is. Op die laaste dag van die eerste Olimpiese week het Elena Nikitina, wat die bronsmedalje in die geraamte verower het, my verheug. En die vorige dag, op sy verjaardag, klim die tweekampatleet Yevgeny Garanichev na die bronspodium na die individuele wedloop.

Die voorste plek in die medaljestand beklee steeds die Duitse nasionale span, wie se atlete al tien Olimpiese medaljes ontvang het, waarvan 7 goud, 2 silwer en 1 brons. Die tweede plek behaal deur die Switserse nasionale span, wat 7 toekennings verower het, waarvan 5 van die hoogste waardigheid was. Die Kanadese span sluit die topdrie af, met 11 medaljes, waarvan slegs 4 goud is.

Rusland is ook minderwaardig aan lande soos Noorweë, die Verenigde State, Nederland en Belo-Rusland. Dit is opmerklik dat die gaping tussen hierdie spanne nie baie groot is nie, en dat die Russiese span alle kans het om hul posisie in die medaljestand te verbeter. Hiervoor moet Russiese atlete medaljes van die hoogste waardigheid ontvang.